• English
  • Magyar

About the training

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által kidolgozott Vállalkozónői Kompetenciafejlesztő Program célja, egy olyan komplex vállalkozás-fejlesztési program kidolgozása és elterjesztése, amely képes kifejezetten a női vállalkozókra szabott eszköztárral és módszertannal a vállalkozói hajlandóságot növelni, a legfontosabb kompetenciákat (mint az üzleti tervezési, prezentációs, informatikai és kapcsolatépítési) célzottan javítani, és amely több fejlesztési elem (képzés, szemléletformálás, tanácsadás, mentorálás) kombinációjára és szinergiájára épül.

A Program alapját a 2004 óta felnőttképzési akkreditációval rendelkező intenzív képzés alkotja, amely 20 fős csoportokban zajlik, és egy 12 napos, összesen 90 órás tematikára épül. A képzés végighalad az üzletépítés és vállalkozás működtetés fő elemein, de tartalmaz önismereti és kommunikációs blokkokat is. A képzés végén a résztvevőknek prezentálniuk kell elkészített üzleti tervüket egymás előtt. A kapott tárgyi tudás és kompetenciafejlesztés mellett fontos eleme a képzésnek a zárt női vállalkozói csoportban elért csoporthatás, amely a résztvevők által az egymásnak adott építő visszacsatolások útján járul hozzá az egyes csoporttagok önbizalom-növekedéséhez.

A Program része a digitális kompetenciák fejlesztését szolgáló, és a résztvevők által használt zárt online tudásmegosztó felület, a személyes mentorálás, a kapcsolatépítésre lehetőséget adó klubrendszer, és a folyamatos szemléletformáló kommunikáció is, amely többek között a nemzetközi TEDx rendezvények módszertanára épülve juttatja el a vállalkozást tervező nőkhöz a legfontosabb üzeneteket és eredményeket.

A Vállalkozónői Kompetenciafejlesztő Program eddigi 9 évében több mint 450 női vállalkozónak segített vállalkozása elindításában, vagy megújításában, ezzel legalább 200 új vállalkozást hozva létre.