• English
  • Magyar

A Dobbantóról

A Budapest Bank 2010-ben indította el „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” programját – a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve. A Dobbantó a nők pénzügyi ismereteinek bővítését tűzte ki céljául, és első szakaszában a vállalkozói ismeretek és készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A program legfontosabb eleme a 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, valamint a mindenki számára nyitott klubesemények.

A Dobbantó tréning része a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Vállalkozónői Kompetenciafejlesztő Programjának, amely kimondottan a női vállalkozók igényeihez igazodó eszközökkel fejleszti a legfontosabb vállalkozói készségeket, és a képzésen túl szemléletformálással, tanácsadással, mentorálással segíti a résztvevőket üzleti céljaik elérésében.

A program alapját a 2004 óta felnőttképzési akkreditációval rendelkező tréning adja, amely 20 fős csoportokban zajlik, és egy hat héten át tartó, 12 napos, összesen 90 órás tematikára épül. A képzés nemcsak a vállalkozás elindítására és működtetésére terjed ki, hanem fejleszti az önismereti, kommunikációs és prezentációs készségeket is. A résztvevők az üzleti sikerhez fontos, marketinggel, menedzsmenttel, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatnak. A pénzügyi modulban a Budapest Bank kisvállalkozás-finanszírozási szakértője is előad, kiemelt figyelmet fordítva a tudatos bankválasztásra és a finanszírozási formák bemutatására. A képzés végén a résztvevők egymás előtt prezentálják a tréning során kidolgozott üzleti tervüket. Ez a gyakorlati tapasztalat – a csoporttársak és a trénerek építő jellegű visszacsatolásaival együtt – a résztvevők önbizalmát is megalapozza ahhoz, hogy a jövőben sikeresen szerepeljenek az ehhez hasonló prezentációs és tárgyalási helyzetekben.

A résztvevők egy zárt, online tudásmegosztó felületet használnak, amely a digitális kompetenciák fejlesztését is szolgálja, A módszertannak köszönhetően a képzés hatékonyan képes eljuttatni a már vállalkozó vagy vállalkozást tervező nőkhöz a legfontosabb ismereteket és eredményeket.

A Dobbantó Program keretében a Budapest Bank mindenki számára nyitott klubeseményeket is szervez, ahol az érdeklődők szakmai előadásokat hallgathatnak és kapcsolatokat építhetnek. A rendezvények korábbi témái között szerepelt többek között a közösségi média üzleti célú használata, a vezetői ismeretek, az időgazdálkodás, az IT technológiák szerepe a vállalkozások működtetésében, illetve az üzleti protokoll és etikett. Az előadások során meghívott vendégként egy-egy sikeres női vállalkozó, esetleg korábbi résztvevő, vagy egyéb területről érkező szakember is megosztja tapasztalatait az érdeklődőkkel, ezzel is segítve az elhangzottak gyakorlati hasznosítását.

A Dobbantó Program sikerét a számok is alátámasztják: eddig 21 tréning zajlott le, melyhez számos sikeres klubesemény kapcsolódott, így közel kétezer vállalkozónő sikeréhez járulhattunk hozzá.

Online felmérés korábbi résztvevőkkel

2014 év elején elkészült egy felmérés a Dobbantó Programban korábban résztvettek között. Alább a felmérésből részleteket közlünk, a teljes felmérést bármely érdeklődő számára szívesen elküldjük, lépjen kapcsolatba velünk a Kapcsolat oldalon.

A felmérés kivonatát ide kattintva tölthetik le.

A Dobbantó Program 10 éves jubileuma kapcsán ebben az évben ügyfélelégedettségi felmérés fog készülni.

A Dobbantó Program két nemzetközi elismerést is szerzett

Európai Legjobb Gyakorlat 2014

European Training Foundation
http://www.etf.europa.eu

European Institute for Gender Equality
http://eige.europa.eu