• English
 • Magyar

Tematika

A képzés célja, hogy rövid, átfogó képet adjon a vállalkozási ismeretekről, azon belül is a vállalkozás tervezéséről, elindításáról, működéséről, pénzügyeiről, marketingjéről, prezentációjáról és üzleti tervkészítéséről. A résztvevő, olyan ismereteket sajátít el játékos formában tréning módszerrel, amely segíti őt vállalkozásának megtervezésében és működtetésében. A képzés során az önálló tanulástól, az előadásokon keresztül a kiscsoportos munkákig és szituációs játékokon át, mindent kipróbálnak a résztvevők, annak érdekében, hogy ismereteiket elmélyítsék és tapasztalataikat átadva és megosztva egymást segítség a folyamat alatt és vállalkozásukban.

A képzés hat modulból áll:

 1. modul - Ismerkedés bizalom megalapozása, vállalkozói készségek fejlesztése

  Az első két nap csak a résztvevőkről, terveikről, vállalkozásukról szól. Megismerkednek egymással, vállalkozási terveikkel, valamint azokkal a vállalkozói tulajdonságokkal és kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek egy vállalkozás elindításához és működtetéséhez. A tréner támogatásával a második nap végére kialakítanak egy biztonságot adó bizalmi kört, amely lehetőséget nyújt számukra, hogy a következő hetekben a képzés szakmai témáiban elmélyüljenek, és terveik megvalósításán dolgozzanak.

 2. modul - Vállalkozásindítás és üzleti tervezés

  Hogyan kell egy vállalkozást elindítani és ehhez milyen tervezésre van szükség? Életképes-e a vállalkozási ötlet vagy vállalkozás? Hogyan lehet ezt megállapítani? Mit is akarunk a vállalkozásunkkal elérni, milyen célokkal és kihívásokkal szembesülünk egy vállalkozásban? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg mindenki egyénileg a trénerünk segítségével.

  Van már üzleti terve illetve üzleti modellje a vállalkozásának?

  A csoport egy (el)ismert vállalkozásfejlesztő segítségével sajátítja el a Canvas üzleti modellezés módszerét. A világszerte népszerű módszer lehetőséget ad a résztvevőnek, hogy egy „vásznon”, egy modellben lássák saját vállalkozásukat vagy vállalkozási tervüket.

 3. modul – Marketing, online marketing

  Mit jelent a marketing egy vállalkozó számára a 21. században? Milyen eszközökkel lehet a vállalkozás termékét, szolgáltatását népszerűsíteni és mit tehet egy kezdő illetve egy kisvállalkozó a vállalkozása elindításakor és működtetése során? Marketingszakértőnk segítségével a résztvevő nemzetközi és hazai áttekintést kap a marketing alapjairól és esettanulmányairól, valamint saját vállalkozására vonatkozó aktuális marketingkérdések megvitatására van lehetőség.

 4. modul - Kisvállalkozói pénzügyek, tervezés, kimutatások, adózás, finanszírozás

  Milyen adózási és pénzügyi környezetben épül fel egy vállalkozás, hogyan kell egy költségvetést tervezni és mire kell figyelni pénzügyileg egy vállalkozásban, ezeket a kérdéseket válaszolják meg a résztvevők közösen a meghívott mérlegképes könyvelővel, adótanácsadóval.

  A második nap végén a Budapest Bank szakértője tart tájékoztatást a vállalkozások bankválasztási lehetőségeiről, hitelképesség vizsgálatáról és a jelenleg elérhető hitelkonstrukciókról.

 5. modul - Vállalkozások menedzsmentje, felkészítés prezentációra

  Az első nap egy vállalkozásfejlesztési szakértővel mélyülhetnek el a résztvevők a vállalkozások működtetésének rejtelmeiben és a Hogyan csináljuk hatékonyabban vállalkozásunkban? kérdésben.

  A második nap pedig prezentációs tréner mutatja meg, hogy mi a jó választás egy prezentációhoz: a Power Point, a Prezi vagy a „naked presentation”. Ez a nap készíti fel a résztvevőket, hogy a képzés utolsó két napjában felkészülten tudják bemutatni vállalkozásukat és/vagy üzleti tervüket.

 6. modul - Üzleti tervek prezentációja

  Minden vállalkozó életében egyszer eljön a pillanat, hogy bemutassa vállalkozását kisebb-nagyobb közönség előtt. A képzés utolsó megmérettetése a résztvevő számára, hogy a többiek és a trénereik előtt élesben prezentálják, hogy mi az ő vállalkozásuk, milyen az üzleti tervük illetve milyen irányban fejlesztik tovább terveiket. A képzés lezárásaként a résztvevők közösen értékelik az együtt töltött időt, az elsajátított tudást és a kialakított baráti vagy üzleti kapcsolatokat.

Tisztelt Érdeklődők! A változtatás jogát fenntartjuk, a blokkok megtartási sorrendje, és azok előadói előzetsen értesítés nélkül változhatnak.