• English
  • Magyar

Király Anikó

Nagy örömmel láttam 2014 őszén, hogy újra lehetőség van jelentkezni a Dobbantó képzésre. Évekkel ezelőtt a vállalkozásom indításakor már pályáztam, de nem kerültem be a jelöltek közé. Most az esélytelenek nyugalmával gondoltam, hogy megpróbálom. Éppen úgy éreztem, hogy elakadtam, s nem láttam, hogy egyedül hogyan juthatnék előrébb a vállalkozásommal. Nagyon rövid idő eltelte után érkezett az e-mail, hogy bekerültem a csoportba!

Nagyon örültem, bár akkor még nem tudhattam, hogy az ígéretesen hangzó tematika fantasztikus, a gyakorlatban 100%-ban hasznosítható ismereteket, tudást fog adni. A legfrissebb üzleti modell építéstől, a vállalkozási ismereteken át a legújabb marketing trendekig, az éppen aktuális vállalkozási formákról, azok előnyeiről, és adózási ismeretekről is szó esett.

Tanulságos volt szembesülni azzal, hogy a vállalkozásom én magam vagyok, s a vállalkozásom prezentálásán rengeteg múlik. A rendkívül jó hangulatú prezentációs tréningen az előadótól és egymástól is sokat tanultunk, s borzasztóan hasznos volt a készült videófelvételeket visszanézni. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a trénerekről: egytől egyig fantasztikus előadókkal és gyakorlati szakemberekkel találkoztam, s bátran mondhatom: példaképekkel.

A 2014-es Dobbantó résztvevői pedig  fantasztikus csapatot alkottak! A képzési napok rendkívül jó hangulatban teltek. Megtapasztaltam, hogy milyen sokat jelent az inspiráló és támogató környezet.

Nekem személyesen nagyon sokat adott a Dobbantó abban, hogy strukturáltan nekilássak az újratervezésnek, a cégem újrapozicionálásának, és meglássam, hogy melyek azok az elemek a vállalkozásomban, amelyeket az üzleti modellezést, annak szemléletét alkalmazva fejleszteni érdemes, és hosszú távon hozzájárulnak a vállalkozás pénzügyi sikeréhez is. A zárófeladat nem is lehetett volna hasznosabb, mint az üzleti terv megírása és a vállalkozás prezentálása. A képzés során kialakuló személyes és üzleti kapcsolatok, a folyamatos “networking” is nagyon fontos hozománya a Dobbantón való részvételnek. Magánemberként és vállalkozóként is tapasztalom számos előnyét.

Ajánlom mindenkinek a Dobbantót, akinek van álma, amit valóra szeretne váltani. S azoknak is, akik hozzám hasonlóan már néhány éve gyakorló vállalkozók, de szükségük van új lendületre, amit nekifutással, a Dobbantóról elrugaszkodva megkaphatnak, s élvezhetik annak minden előnyét.

Hajrá lányok!

Király Anikó
A Ficserke közösségi tér és családi napközi vezetője
www.ficserke.hu