• English
  • Magyar

Laukó-Doró Viktória

A Dobbantó képzést 2013 őszén végeztem el. Magáról a programról a SEED Alapítvány hírleveléből értesültem, ami épp kapóra jött, mivel akkoriban fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne saját lábra állni és végre úgy és arról írni, ami szerintem fontos. Újságíróként, szerkesztőként akkor már évek óta környezetvédelemmel és fenntarthatósággal foglalkoztam, de mindig alkalmazottként. Mivel a korábbi főállásom megszűnt, sokáig hezitáltam, hogy mitévő legyek. A Dobbantó az első tudatos lépés volt afelé, hogy vállalkozó váljon belőlem!

A csoport összetétele, az, hogy kizárólag nőkkel voltam hetente két napra összezárva, számomra szokatlan szituáció volt. Ráadásul a csoportban korombeli, gyermektelen nők 2 kivételtől eltekintve nem is voltak, így duplán furcsa volt ennyi nő, ennyi édesanya közt megtalálni a helyem. Általában nem okoz gondot a kapcsolatépítés, itt mégis visszafogottabb voltam, egy ideig inkább “megfigyelőnek” éreztem magam. Megdöbbentett, hogy egy, két vagy akár három gyermek után milyen önértékelési problémákkal küzdenek a nők, mennyire haszontalannak érzik a korábbi tudásukat, munkatapasztalatukat, sőt, még saját nőiségüket is mennyire alábecsülik. Ez szinte sokkolt az első két nap után. Majd ahogy teltek a hetek, úgy kezdtünk mindannyian kinyílni, egyre többet, egyre mélyebb információkat megosztani egymással magunkról, az életünkről. A tanfolyam végére pedig olyan energiák szabadultak fel – mondhatom, mindannyiunkból – ami lélekemelő, megrendítő és egyben csodálatos élmény volt! Hallottam erről, de sosem éltem át korábban a női energiák áramlásának erejét, a női közösségekben rejlő kreativitást és támogatást.

A Dobbantó óta eltelt másfél év, és még mindig tartjuk egymással a kapcsolatot, rendszeresen találkozunk – van, akivel gyakrabban, van, akivel ritkábban – megbeszéljük kivel mi történt szakmailag és a magánéletben; örülünk egymás sikereinek és küldjük a pozitív energiát, ha arra van szüksége valamelyikünknek.

A képzés felépítése, íve, a trénerek felkészültsége, tudása, az elmélet-gyakorlat aránya alapján érzékelhető volt, hogy a Dobbantó képzés sok éves múltra tekint vissza, kiforrott és professzionális.

A SEED Alapítvány csapatára mindig mindenben számíthattunk – akkor, és azóta is. Nem engedik el a kezünket, de nem is erőltetik ránk magukat. Rendszeres tájékoztatást kapunk tanfolyamokról, klubeseményekről, és ha elakadunk, kérdéseinkkel is megkereshetjük őket.

Nélkülük egészen biztosan nem lennék most vállalkozó és nem ismertem volna meg azt a felszabadító érzést, hogy végre azt csinálhatom, amit igazán szeretek, és ami boldoggá tesz!

A Dobbantó képzést legszívesebben minden nőnek receptre íratnám fel!

Nemcsak tudást, tapasztalatot, jó tippeket és magabiztosságot ad, hanem a közösséghez tartozás élményét és új barátokat is.

Életem egyik legjobb döntése volt jelentkezni a Dobbantóra!

Laukó-Doró Viktória
ReCity online magazin
www.recity.hu