• English
  • Magyar

Vinkovits Vera

Azok közé a szerencsés nők közé tartozom, akik részt vehettek a 2014-es Dobbantó programban. Öt gyermek édesanyjaként úgy döntöttem, nem térek vissza az alkalmazotti létbe. Elhatároztam, hogy a sarkamra állok és vállalkozom, vállalkozó nő leszek. Sokan gondolják úgy, hogy már önmagában az nagy vállalkozás, hogy főállású anya vagyok. Legbelül viszont azt éreztem, tennem kell még valamit, valami mást is, és nem mellesleg a családi kassza bevételét is szerettem volna növelni. Nem akartam eltartott feleség lenni. Férjem, családom kezdettől fogva mellettem állt, és azóta is ők a legnagyobb támogatóim, bíztatóim.

A Dobbantó tréningről hat évvel ezelőtt olvastam egy cikket az interneten. Akkor még egy kis külkereskedelmi cég egyetlen marketingeseként dolgoztam, és jól éreztem magam. Tudtam azonban azt is, hogy nem onnan fogok nyugdíjba vonulni.

A legkisebb fiam kétéves volt, mikor újra „szembe jött velem” a Dobbantó hirdetése. Sajnos, akkor pont lecsúsztam a jelentkezési határidőről. Tavaly ősszel már a legkisebbem is ovis lett, elérkezett az ÉN időm, megvolt az ötlet is, már csak az a bizonyos lökés hiányzott, hogy elinduljak a vállalkozó nők útján. Már én magam kerestem a Dobbantót, közben édesapám is átküldött e-mailben egy hirdetést róla. Azonnal jelentkeztem és egyből beírtam a naptáramba, mikor is kell szabaddá tennem magam, amikor a tanfolyami napok lesznek, leszerveztem a gyerekeim logisztikázását, felügyeletét, és csak vártam a hírt, hogy bekerülhetek-e a csapatba. Amikor kiderült, mekkora a túljelentkezés, és várakozási listára kerültem, csak fokozódott az izgalmam.

Végül sikerült, és azóta is hálás vagyok a Seed-nek, amiért végigcsinálhattam a tréninget. Egy igazán jól szervezett, felkészült csapat tartotta a tanfolyamot. Inspiráló közegbe kerültem. Megtettem végre, amit már rég meg kellett volna tennem, pl. elkészítettem az üzleti tervemet, kerestem és találtam is könyvelőt. Segített, hogy kinyíljon a világ, kimozduljak a komfortzónámból. Megerősödjek lelkileg, önbizalmam megnőjön és elhiggyem önmagamról, hogy képes vagyok arra, hogy elindítsam, amit már egy ideje tervezgettem. Átfogó képet és megfelelő információkat, forrásanyagokat kaptam arról, hogy egyáltalán merre induljak, hogyan kezdjek neki. Az sem mellékes, hogy egy kapcsolatrendszerbe kerül be az, aki Dobbantóssá válik. Tartjuk egymással a kapcsolatot és volt már, hogy egyik csoporttársam tudott segíteni, amikor épp megakadtam. A tanfolyam nagyon izgalmas és gyakorlatorientált, életszerű volt. Kaptunk egyéni, illetve csoportos feladatokat, amelyek elgondolkodtattak, előbbre vittek. Hallhattunk olyan előadásokat, amelyeken olyan tudásanyagot kaptunk, amit egyből alkalmazhattunk is. Ez a szárnyalás hatalmas erőt adott, ami máig is tart. Nagyon tetszett az a tiszteletteljes, kreatív, őszinte és egymást segítő, támogató légkör, ami hétről hétre várt minket.

A Dobbantó tréning egy ugródeszka, egy önismereti út, egy gyorsító, amely felébreszti a bennünk szunnyadó tehetséget, bátorít, lelkesít, felkészít és kitartóvá tesz. Egy használható „útmutató” vállalkozás indításához, illetve fejlesztéséhez.

Jómagam budapesti, belvárosi lakásokat adok ki külföldi turistáknak és igyekszem Magyarországot, Budapestet világszerte népszerűsíteni. A Dobbantótól olyan lendületet, üzleti magabiztosságot kaptam, hogy a vendégeim gyakorlatilag egymásnak adják át a kilincset, jelenleg épp egy újabb apartman üzemeltetés engedélyezésére várok, jó esélyekkel.

Tavasszal leszek 40 éves, két diplomát, két nyelvvizsgát is letettem, de egyik diploma megszerzése sem adott olyan magabiztosságot, amilyet a Dobbantó képzés adott. A tanulás a Seed-del teljesen természetes volt és élményszerű. Köszönöm a lehetőséget és támogatást. Igazából a magyarországi egyetemeken és főiskolákon is oktatni kellene a Seed tananyagát, amit azonnal alkalmazni lehet a való életben.

Vinkovits Vera