• English
  • Magyar

A vállalkozások digitalizációs képzésében erősít a SEED Alapítvány - Új képzéssel bővül a Dobbantó program

nagy.mihaly képe

Novemberben első alkalommal indul vállalkozónők számára digitalizációra fókuszáló képzés QuickIT néven a Budapest Bank által támogatott Dobbantó program keretében. A képzést a program partnere, a SEED Alapítvány kínálja. A bank és az alapítvány közös célja, hogy segítséget nyújtsanak a női vállalkozások digitális ismereteinek, tudásának, készségeinek fejlesztéséhez.

Egy európai uniós felmérés szerint a felsőoktatásban végzettek 57%-a nő, de közülük csak 24,9% tanult valamilyen informatikai területen, és még ennél is sokkal kevesebben, mindössze 13% helyezkedik el a szektorban. (Women in the Digital Age, 2018)

Amennyiben a digitális átalakulás folyamatában kellő figyelmet kap a nők megfelelő készségeinek fejlesztése és a jövő munkaerő-piaci elvárásainak való megfelelésük, további jelentős eredmények érhetők el a nők gazdasági szerepvállalásának erősödésében.

Ezt az igényt ismerte fel a Budapest Bank és a SEED Alapítvány, amely 2 x félnapos intenzív képzés keretében vállalkozónőket igyekszik felkészíteni a digitális kihívásra. A résztvevők választ kapnak arra, mit jelent digitális vállalkozásként működni. A képzés részeként a hölgyek olyan digitális megoldásokkal ismerkednek meg, amelyek segítik őket a vállalkozói hétköznapjaik során a munkafolyamatok és a pénzügyek megtervezésében, lebonyolításában, ellenőrzésében, az ügyfelekkel és az üzleti partnerekkel való kommunikációban, a vállalkozási folyamatok nyomon követésében, értékelésében.  

Ahogyan az a SEED Alapítvány képzései esetében megszokott, a résztvevők azonnal alkalmazni tudják a gyakorlatban a megszerzett elméleti ismereteket.

Azokat a vállalkozónőket várják a szervezők a képzésre, akik a digitalizációt inkább hátrányként, mint előnyként élik meg, és szeretnének eligazodni ebben a világban. A cél az, hogy a vállalkozónőkben leomoljanak a digitalizációval kapcsolatos gátak, hogy ráérezzenek annak előnyeire, és alkalmazni tudják az infokommunikációs technológia vívmányait vállalkozásuk mindennapjaiban, ezzel is javítva hatékonyságukat, s nem kevés időt spórolva meg maguknak.  

Képzési időpontok:   2018. november 26-27.
​                                       2018. december 13-14.

Jelentkezési határidő:
Az első képzési napokra 2018. november 21., a második képzési napokra 2018. december 3., hétfő 23:59.

Jelentkezés és további részletek: https://dobbanto.seed.hu/urlap/jelentkezes-quickit-kepzesre